Предстоятель Русской православной церкви совместно со Святейшим Синодом призывает всех православных верующих молиться дома во время христианских праздников – сообщает K1NEWS.RU. Также в домашних условиях можно освятить пасхальные куличи, яйца и мясные блюда.

Для этого нужно окропить блюдо святой водой и прочитать трижды молитву:
Молитвами святых отец наших, Господи Иисусе Христе, помилуй нас.
Аминь.
Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ, и сущим во гробех живот даровав.

Молитва на освящение мясных блюд:
Господу помолимся. Господи помилуй.
Призри Господи Иисусе Христе, Боже наш, на брашна мяс, и освяти я, якоже освятил еси овна, егоже Тебе приведе верный Авраам, и агнца, егоже Тебе Авель во всеплодие принесе: подобне и тельца упитанного, егоже повелел еси сынови Твоему заблудшему, и паки к Тебе возвращшемуся: да якоже той сподобися Твоея благости насладитися, сице и освященных от Тебе, и благословенных насладимся в пищу всех нас. Ты бо еси истинная пища, и податель благих, и Тебе славу возсылаем со безначальным Твоим Отцем, и пресвятым, и благим, и животворящим Твоим Духом, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Крестообразно кропим пищу святой водой, читая трижды молитву:
Благословляется и освящается мясо сие окроплением воды сия священныя во имя Отца и Сына и Святаго Духа, аминь.

Молитва на освящение сыра и яиц:
Господу помолимся. Господи помилуй.
Владыко Господи Боже наш, Зиждителю и Содетелю всех, благослови млеко огустевшее, с нимже и яйца, и нас соблюди во благости Твоей, яко да причащающеся их, Твоих независтно подательных даров исполнимся, и неизглаголанныя Твоея благости: яко Твоя держава, и Твое есть царство, и сила, и слава, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Крестообразно кропим пищу святой водой, читая молитву:
Благословляются и освящаются сыр и яйца <и ...> сии окроплением воды сия священныя во имя Отца и Сына и Святаго Духа, аминь.


Источник: k1news.ru